Jordärtskockssoppa
Kategori: Soppa, Vegetariskt (lakto-ovo)
Ingredienser till 4 portioner:
500 g jordärtskockor
4 potatisar
1 msk rapsolja
1 dl vitt vin
6 dl vatten
1 1/2 hönsbuljongtärning
1 msk kycklingfond
2 dl vispgrädde
salt
grovmalen svartpeppar
Vill du ha vegetarisk utesluter du kycklingfonden och byter ut hönsbuljongen mot grönsaksbuljong.
persilja och lagrad ost
Gör så här:
1. Tärna jordärtskocka och potatis.
2. Stek det lite lätt i oljan.
3. Slå på vin, vatten, buljong och fond och låt det småkoka 15-20 minuter.
4. Jag vill gärna ha lite tuggmotstånd, därför mixar jag bara hälften utav soppan slät. Vill du ha den helt slät mixar du allt.
5. Häll därefter tillbaka det i grytan och vispa i grädde.
6. Smaksätt med salt och peppar. Koka upp.
Vi hade persilja och ostchips på toppen av soppan. Persiljan var sönderklippt och stekt i lite olja tills den blev frasig. Recept på ostchipsen finns i bloggen under "Tilltugg".
Gör denna soppa! Den är fantastiskt god!
Vilma säger:
Bloggadress: http://www.petterssonvilma.blogg.se
Åååh nemen va smarrigt
Anita säger:
Bloggadress: http://siliiins.blogg.se/
Lät bra gott verkligen!! :D