hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Linsbullar (glutenfria)

Kategori: Bröd, Glutenfritt

 
Är ni som jag?...vill helst ha bullar eller bröd till frukost, för det är så gott med en skiva ost på...men samtidigt hade det varit bra med ett hälsosammare alternativ...här är alternativet...
 
Ingredienser till 18-20 bullar:
3 dl kokta svarta linser
4 dl fingervarmt vatten
4 dl bovetemjöl
3 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
1 dl fibrex
1 tsk salt
2 krm brödkryddor
2 msk rapsolja
2 msk honung
2 ägg
50 g jäst
 
Gör så här:
1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Sila bort överbliven vätska.
2. Häll linser och vatten i mixern och låt det bli slätt, utan bitar.
3. Häll det i en bakskål och lös upp jästen i vätskan.
4. Häll i allt utom ägget och rör om.
5. Tillsätt ägget och knåda degen jämn och slät. Det är lite lösare än deg med vetemjöl.
6. Gör bullarna och låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
7. Grädda i ca 12 minuter i 175 graders ugnsvärme.
 
 
 

KOMMENTARER:

  • Ewelina säger:
    2016-04-30 | 10:24:31
    Bloggadress: http://Nouw.com/ewelinagranberg

    Så gott!

    Svar: Ja! Men är man van vid vetemjöl så kan man behöva vänja sig vid konsistensen.😀
    hungrigast.blogg.se

  • rememberthiis.blogg.se säger:
    2016-04-30 | 11:30:14
    Bloggadress: http://rememberthiis.blogg.se/

    låter gott :D

    Svar: Jadå!😀
    hungrigast.blogg.se

Kommentera inlägget här: