Pastasås med kyckling, citron och basilika
Kategori: Kyckling och annan fågel, Pasta
Ingredienser till 4 portioner sås:
Ca. 400-500 g kyckling (file´ eller rester från hel kyckling)
4 dl matlagningsgrädde
1 tsk maizenamjöl
saften från 1/2-1 citron
1 hönsbuljongtärning
rikligt med färsk basilika
grovmalen svartpeppar
lite gurkmeja för färgens skull
1 msk rapsolja
ev. lite socker om du tycker det är för surt
Gör så här:
1. Skär kycklingen i strimlor och stek den i oljan.
2. Häll i grädde, maizena och buljong och koka upp.
3. Pressa i citronsaft.
4. Skär rikligt med basilika och häll i.
5. Tillsätt gärna lite gurkmeja för då blir färgen på såsen finare.
6. Smaka av såsen och tillsätt lagom med svartpeppar och eventuellt lite socker.
Servera med pasta!