hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Snurrbaguette med fyllning (fikon och blåmögelost)

Kategori: Bröd

 
Ingredienser till 3 stora baguetter:
25 g jäst
7 dl fingervarmt vatten
10 dl manitoba cream (vetemjöl)
5 dl rågsikt
2 tsk salt
 
Fyllning: 2 msk fikonmarmelad, 2 msk blåmögelost/baguette
Pinjenötter att strö på överst och lite olivolja
 
Gör så här:
1. Häll vatten i en bakskål.
2. Blanda ut jästen i vattnet.
3. Häll i övriga ingredienser och blanda och knåda ordentligt.
4. Låt jäsa under bakduk i en timme.
5. Ta upp degen och dela i tre bitar.
6. Forma varje del till en baguette och lägg på bakplåtspapper.
7. Gör en skåra, med vass kniv, längs baguetten och fördela marmeladen där. Tryck sedan ihop degen över skåran. Vänd bagutten upp och ned.
8. Skär en skåra även på denna sida (försök att få den vid sidan om marmeladen) och klicka ner osten här. Tryck ihop degen över osten.
9. Vrid om baguetten så den ser snurrad ut.
10. Pensla med rikligt med vatten och strö på pinjenötter. Tryck försiktigt på pinjenötterna så de fäster.
11. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
12. Häll lite olivolja på toppen och grädda i 225 grader i 15-20 minuter.
 
Skär upp i fina skivor och servera till en god sallad. Du kan ha olivolja med flingsalt i en liten skål...gott att doppa i, eller varför inte ha lite hederligt vispat smör till.
Kommentera inlägget här: