hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Bearnaise och kasslergratäng med Bucatini

Kategori: Kyckling och annan fågel, Pasta

 
Ingredienser till ca 6 portioner:
600 g kalkonkassler (går naturligtvis bra med vanlig kassler också)
500 g broccoli
1/2 purjolök
2 dl färdig bearnaissås (eller så gör du egen)
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk maizenamjöl
1 msk rapsolja
dragon, färsk eller torkad (rikligt)
lite salt
grovmalen svartpeppar
riven lagrad ost
 
Servera med Bucatini (tjock, ihålig spagetti) eller annan pasta
 
Gör så här:
1. Dela och förväll broccolin.
2. Skär kasslern i strimlor och stek den i oljan.
3. Tvätta och skär purjolöken.
4. Stek den en kort stund med kasslern.
5. Häll broccolin i en ugnsform och häll kassler och purjolök över.
6. Vispa ihop bearnaisesås, grädde, maizena och kryddor och slå det över i formen.
7. Strö över ost.
8. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter i 200 grader.
 
 
 
Kommentera inlägget här: