hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Lasagne med lax och spenat

Kategori: Fisk och skaldjur, Pasta

 
Ingredienser till 4 pers:
lasagneplattor
1 gul lök
130 g babyspenat
1 msk rapsolja
1/2 dl vitt vin
7 dl matlagningsgrädde
1-1  1/2 grönsaksbuljongtärning
300 g tillagad lax, t.ex. varmrökt, kokt, tillagad i ugn
1 msk maizenaredning
grovmalen svartpeppar
riven mellanlagrad ost
 
Gör så här:
1. Finhacka löken och grovhacka spenaten.
2. Stek lök och spenat i olja, på svag värme, tills det blivit mjukt.
3. Häll på vin, grädde, buljong och maizena.
4. Koka upp och krydda med svartpeppar.
5. Varva lasagneplattor, sås och lax i en form.
Börja med lite olja och plattor i botten. Spara lite sås att ha överst.
6. Strö ost allra överst.
7. Grädda i 220 graders ugn i ca 20 min (tiden kan skilja mellan olika plattor så läs på förpackningen).
 
Detta är en bra rätt att tillaga om du har laxrester. Om du bara använder varmrökt lax får du nog dra ner lite på buljongen så det inte blir för salt.
Kommentera inlägget här: