Mjukt bakpulverbröd
Kategori: Bröd

Ingredienser till ett bröd:
1 rivet äpple
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
2 msk chiafrön
1 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl filmjölk
1/2-1 dl mörk sirap
1 tsk collorit
olja till formen (t.ex. rapsolja)
sesamfrön att strö över
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Häll i övrigt och blanda runt ordentligt.
3. Häll olja i en brödform och se till så det kommer runt överallt i formen.
4. Häll i smeten.
5. Grädda i 80-90 minuter i 175 grader.
Brödet blir lite degigt och det gillar vi.
Är fantastiskt gott att rosta. Frys det i skivor och ta sedan fram precis så mycket du behöver.
Är också gott att lägga på rikligt med mögelost och ställa in i ugnen ett par minuter på 250 grader. Häll en sträng med krämig "Balsamico" över.
