Rosa råraka
Kategori: Förrätt, Potatisrätt

Ingredienser:
3 stora potatisar
2 stora morötter
3 rödbetor
salt
grovmalen svartpeppar
rapsolja att steka i
Detta kan vara både en förrätt och en huvudrätt och mängden ovan får ju anpassas därefter.
Gör så här:
1. Skala potatis, morötter och rödbetor.
2. Riv dem grovt och blanda runt.
3. Försök krama ur lite vätska.
4. Tillsätt salt och peppar.
5. Klicka ut en lagom stor hög på stekjärnet. Platta till den.
6. Stek i ca 5 minuter innan du vänder på den och steker lika länge på andra sidan.
Servera med:
1. Chevreost, valnötter, flytande honung och en kvist rosmarin. Häll gärna lite rödbetsvätska på för den fina färgens skull. (Alt. ovan)
2. Smulig mögelost, knaperstekt bacon, valnötter och flytande honung. (Alt. nedan)

Veronica Wallgren säger:
Bloggadress: http://wallgrenveronica.blogg.se/
Åh vad gott!
Mjolkfriabakverk säger:
Bloggadress: http://mjolkfriabakverk.blogg.se
Spännande recept!Ser gott ut!