hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Toscakaka (gluten- och laktosfri)

Kategori: Glutenfritt, Kakor och godis

 
Ingredienser till ca 20 bitar:
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
2 dl majsmjöl
2 dl maizenamjöl
2 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Till toscan:
1 dl rapsolja
1  1/2 dl råsocker
100 g grovhackade, saltade och rostade blandade nötter
 
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker. Blanda i oljan.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda ihop allt ordentligt.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i en form, ca 20*30 cm.
5. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 40 minuter. Se upp så det inte blir bränt på ytan.
6. Ta sedan ut ur ugnen och häll på toscan och sätt in i ugnen ytterligare 2-3 minuter.
 
Toscan:
Blanda ingredienserna i en gryta och låt småputtra några minuter innan det hälls över kakan.
 
Vi har hämtat inspiration till kakan i Elisabeth Johanssons receptbok, men ändrat, tagit bort och lagt till.

KOMMENTARER:

  • Pia säger:
    2016-04-16 | 19:37:01

    Detta måste Hermansson testa 👍

    Svar: Det tycker jag!☺️
    hungrigast.blogg.se

Kommentera inlägget här: