Toscakaka (gluten- och laktosfri)
Kategori: Glutenfritt, Kakor och godis

Ingredienser till ca 20 bitar:
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
2 dl majsmjöl
2 dl maizenamjöl
2 dl mandelmjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Till toscan:
1 dl rapsolja
1 1/2 dl råsocker
100 g grovhackade, saltade och rostade blandade nötter
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker. Blanda i oljan.
2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Blanda ihop allt ordentligt.
4. Häll smeten på bakplåtspapper i en form, ca 20*30 cm.
5. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 40 minuter. Se upp så det inte blir bränt på ytan.
6. Ta sedan ut ur ugnen och häll på toscan och sätt in i ugnen ytterligare 2-3 minuter.
Toscan:
Blanda ingredienserna i en gryta och låt småputtra några minuter innan det hälls över kakan.
Vi har hämtat inspiration till kakan i Elisabeth Johanssons receptbok, men ändrat, tagit bort och lagt till.
Pia säger:
Detta måste Hermansson testa 👍