Panerad kalkonburgare
Kategori: Färsrätter

Här har jag hittat inspiration från Ingelsta Kalkons "somrig kalkonburgare". Jag har ändrat lite bland ingredienserna i ursprungsreceptet.
Ingredienser till 7-8 burgare:
600 g kalkonfärs
2 pressade vitlöksklyftor
salt
grovmalen svartpeppar
Panering:
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
rapsolja att steka i
Tillbehör:
tomat
isbergssallad
rödlök
jordnötter
vitlöksbröd
avocado och parmesansås (recept finns i bloggen under kategorin "sås och röra")
Gör så här:
1. Blanda färs, vitlök, salt och peppar.
2. Dela i 7-8 delar. Platta till burgare.
3. Doppa först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
4. Stek i rikligt med rapsolja.
5. Servera enligt bild ovan.

Instagram: @hungrigast.blogg
Felicia säger:
Bloggadress: http://feliciaholmgren.vimedbarn.se
Ser gott ut!