Schweizernötkaka
Kategori: Kakor och godis

Receptet på denna kaka har jag hittat på "lindasbakskola". Titta gärna där för där finns massor av gott!
Ingredienser till ca 12 bitar:
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smör
Schweizernötsfudge:
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötchoklad
Gör så här:
1. Vispa ägg och strösocker.
2. Smält smöret.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till kakbottnen.
4. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm.
5. Häll i smeten och grädda i 180 grader i 25-30 minuter.
6. Gör fudgen. Koka upp grädden och låt chokladbitarna smälta i grädden.
7. När bottnen är färdig häller du fudgen över. Låt svalna.
8. Ställ sedan in i kylen.
Josefine Malmqvist säger:
Bloggadress: http://joossanns.blogg.se/
åh vad de ser gott ut :)
Martina säger:
Ett stort TACK för en trevlig kväll och kakan var såååå god 😀!
Morgan säger:
Tack för en mycket trevlig fika! Kakan och sällskapet var super! 😀