Flätat franskbröd
Kategori: Bröd

Ingredienser till 2 bröd:
50 g rapsolja
2 dl mjölk
3 dl vatten
1 pkt jäst (50 g)
2 tsk salt
2 msk socker
13-14 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön
Gör så här:
1. Häll mjölk och vatten i en gryta och värm det fingervarmt.
2. Blanda ut jästen i mjölken och vattnet.
3. Tillsätt olja, salt, socker och till sist mjöl.
4. Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
5. Dela degen i 6 lika stora bitar.
6. Rulla varje bit till en 35- 40 cm lång "orm".
7. Fläta ihop 2 bröd (tre ormar till varje bröd).
8. Pensla bröden med ägg och strö över sesamfrön.
9. Grädda i 25 minuter i 225 grader.