Filmjölksbröd med frön
Kategori: Bröd

Ingredienser till 1 bröd:
1 välmosad banan
5 dl filmjölk
1 msk flytande honung
1 dl havregryn
2 1/2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 dl frön/kärnor (pumpa, lin, solros, melon)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingtedienser.
2. Tillsätt övriga och blanda noga.
3. Häll upp i en brödform som är klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 50 minuter.
Brödet blir nästan ännu godare om man skivar det, fryser in och tar upp ett par skivor och rostar till frukost.
Anonym säger:
Åhhh detta ska jag göra när vi fått ugn. Ser smartigt ut 👍👍
Anonym säger:
Åhhh detta ska jag göra när vi fått ugn. Ser smartigt ut 👍👍