hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Bakpotatis med kyckling och curry

Kategori: Kyckling och annan fågel, Potatisrätt, Sås och röra

 
Ingredienser till 4 portioner:
300-400 g tillagad kyckling (tex rest från grillning eller färdig salladskyckling som finns i affären)
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
en liten bit finhackad purjolök eller salladslök
1 liten burk majs (150 g)
curry (ganska mycket, smaka dig fram)
salt
 
4 stora potatisar
något att dekorera med
 
Gör så här:
1. Baka potatisen i ugnen ca 1 timme i 250 grader. Stick några hål med en gaffel innan du sätter in potatisen i ugnen.
2. Dela kycklingen och blanda med övriga ingredienser. Jag brukar vänta med majsen så den får rinna av ordentligt. Det blir lätt lite löst annars.
3. När potatisen är klar skär du ett kors och öppnar upp den. Lägger i kycklingröran och dekorerar.
 
En perfekt rätt om du har kycklingrester.
 
 

Kalljästa frukostbullar

Kategori: Bröd

 
Kalljästa bullar är perfekt! Det kan ju inte bli bättre än att ha nybakade, och dessutom hembakade, bullar på morgonen...utan att någon behöver stiga upp tidigt och stå i köket på morgonen.
 
Ingredienser till ca 20 bullar:
6 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
2 dl fibrex
13-14 dl vetemjöl
 
ägg till pensling och frön att strö över
 
Gör så här:
1. Blanda vatten med olja och jäst.
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en fast deg.
3. Gör 20 bullar som du lägger på bakplåtspapper på plåt.
4. Låt dem jäsa under bakduk 10 minuter i rumstemperatur. Ställ sedan in dem i kylen över natten.
5. Pensla med ägg och strö över frön.
6. Grädda dem i 175 grader i ca 20 minuter.

Rödspätta Rosé

Kategori: Fisk och skaldjur

 
Ingredienser till 4 portioner:
500-600 g rödspättafiléer
1 msk smör
1 msk maizenamjöl
2  1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 pressad citron
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk hummerfond
1 tsk krossad rosépeppar
 
1/2 citron till garnering
 
Gör så här:
1. Smält smör i en kastrull. Häll i maizenamjöl och rör runt. 
2. Häll i övriga ingredienser (utom spättan) och koka upp såsen.
3. Rulla filéerna och lägg dem i en ugnsform.
4. Häll över såsen och tillaga i 200 graders ugn i ca 20 minuter.
5. Garnera med citronskivor och rosépeppar.