hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Vitlökssnurra

Kategori: Bröd, Tilltugg/snacks och annat smått och gott

 
Ingredienser till 2 bröd:
25 g jäst
2 msk olivolja
4,5 dl vatten
1 msk strösocker
10-12 dl vetemjöl
 
 
Fyllning: 1/2 dl olivolja, flingsalt, persilja, 4 vitlöksklyftor, 1/2 dl solrosfrön
Topping: ostskivor
 
Gör så här:
1. Blanda ut jäst och socker i ljummet vatten.
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl.
3. Låt jäsa 45 minuter.
4. Dela degen i två bitar.
5. Kavla ut en bit i taget på mjölat underlag (ca 1 cm hög).
6. Häll på hälften av oljan och pressa på två vitlöksklyftor. Fördela jämnt över "plattan". Klipp över persilja och strö på salt. Rulla ihop på längden. Gör likadant med den andra.
7. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
8. Hyvla på ostskivor.
9. Grädda i 15 minuter i 250 graders ugn.
 
 
 
Sååå gott!
 

Grönkålschips

Kategori: Blandat, Tilltugg/snacks och annat smått och gott

 
Ingredienser:
grönkål
oliv- eller rapsolja
flingsalt
vitlökspulver
 
Gör så här:
1. Skölj grönkålen och riv den i mindre bitar. Skär bort stabben.
2. Lägg bitarna i en ugnsform och häll över olja och strö på kryddor. Blanda runt.
3. Torka i 125 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.
 
 
 

Pofiberbullar

Kategori: Bröd, Glutenfritt, LCHF

 
Ingredienser 6-7 bullar:
2 ägg
2 dl yoghurt eller créme fraiche
1 dl mandelmjöl
1  1/2 dl pofiber
1/2 dl fiberhusk
1/2 dl majsmjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
 
strö på sesamfrön
 
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i ägg och yoghurt.
2. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i 5 minuter.
3. Klicka ut 6-7 klickar på bakplåtspapper.
4. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader.