hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Tomat- och persiljesallad

Kategori: Sallad och grönsaker

 
Ingredienser:
cocktaltomater
rikligt med persilja
salladslök
saften ur en 1/2 citron
1/2 dl olivolja
flingsalt
grovmalen svartpeppar
 

Nyttigt tillbehör med bl.a. linser, frön och ris

Kategori: Glutenfritt, Sallad och grönsaker, Tilltugg/snacks och annat smått och gott

 
Ingredienser till ca 8 port:
1 påse kokt Pauluns supermix
rikligt med ramslök
två nävar roccola
200 g smulad fetaost
1/2 pressad citron
1 dl olivolja
salt 
grovmalen svartpeppar
 
Gör så här:
1. Låt den kokta supermixen svalna.
2. Klipp ramslök och roccola och blanda med mixen.
3. Blanda citron och olja och strö över.
4. När du lägger upp i skålen det ska serveras i så smular du fetaost och saltar och pepprar mellan varven.
 
Servera med tex grillad kyckling, tzatziki (finns recept i bloggen) och skivad vattenmelon.
 

Chokladbollsrulltårta

Kategori: Glutenfritt, Kakor och godis

 
Mörk chokladboll:
200 g smör
2 dl strösocker
6 dl havregryn
1/2 dl starkt kaffe
1dl kakao
 
Ljus chokladboll:
150 g smör
2 dl strösocker
2 dl kokosflingor
4 dl havregryn
1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljextrakt
(2 msk Baileys
 
Pärlsocker till dekoration.
 
Gör så här:
1. Gör 2 olika degar där du börjar att blanda ihop smör och socker ordentligt. Tillsätt därefter övriga ingredienser.
2. Platta ut den mörka degen på ett bakplåtspapper. Den ska vara lite mindre än en cm hög.
3. Bred ut den ljusa ovanpå.
4. Rulla ihop på längden Med hjälp av bakplåtspapperet.
5. Strö på pärlsocker.
 
Receptet har jag hittat på Fredriks fika. Jag har dock tagit bort lite havregryn.
 
Det blir extra gott med en klick grädde och några hallon till.