hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Saffransbullar med smörkräm

Kategori: Kakor och godis

 
Ingredienser till 40 bullar:
3 st påsar saffran
50 g jäst
3 dl fingervarm mjölk
2 dl strösocker
1 krm salt
3 ägg
225 g smör
12-13 dl vetemjöl
 
Fyllning: 200 g smör, 2 dl socker, 2 msk vaniljsocker
Garnering: ett ägg, pärlsocker
 
Gör så här:
1. Värm mjölken fingervarm och rör ut jästen i den.
2. Mortla saffran och lite av sockret. Häll det sedan i mjölken.
3. Smält smöret.
4. Blanda i övriga ingredienser och arbeta väl.
5. Låt jäsa 50 minuter.
6. Ställ ut 40 bullformar på plåtar.
7. Rulla 40 bollar och lägg i formarna.
8. Blanda ingredienserna till fyllningen.
9. Tryck hål i bullarna och lägg i en klick fyllning.
10. Låt jäsa 30 minuter.
11. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
12. Grädda i 8-10 minuter i 250 grader.
 
Receptet har jag hittat på finest.se
 

Tångchips

Kategori: Tilltugg/snacks och annat smått och gott

 
Ingredienser:
sockertång, torkad
rapsolja, gärna med örtsmak
flingsalt
 
Gör så här:
Dela tången i tunna bitar och stek i oljan.
Strö över salt.
 

Apelsinkyckling

Kategori: Kyckling och annan fågel

 
Ingredienser till ca 4 pers:
1 kg kycklingfile
2 apelsiner
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl rapsolja
1-2 msk vitt vin
2 dl vispgrädde
svartpeppar
1 krm gurkmeja
salt
 
 
Gör så här:
1. Dela filéerna på längden och stek i oljan.
De behöver inte bli helt genomstekta utan bara få yta.
2. Häll på vatten i stekjärnet. Låt småputtra några minuter.
3. Lös upp buljongtärningen och pressa i saften från en apelsin. Häll i övriga ingredienser, men spara en apelsin.
4. Häll över i en ugnsform.
5. Riv av skal från en noga tvättad apelsinhalva. Strö i formen. Går bra att förbereda hit dagen innan.
6. Tillaga i 175 graders ugn i ca 20 min. Dekorera med apelsinskivor.
 
Servera med tex ris och en grönsallad.