hungrigast.blogg.se

Här finns alla möjliga goda recept.

Röd nyttojuice

Kategori: Blandat, Sallad och grönsaker

 
Ingredienser till 7-10 deciliter:
2-3 rödbetor
1 stor apelsin
1 citron
1 dl hallon
1-2 cm ingefära
ca 5 dl vatten
 
Det är naturligtvis ännu bättre om allt är ekologiskt odlat.
 
Gör så här:
1. Skala rödbetor, apelsin, citron och ingefära.
2. Dela i bitar.
3. Använd råsaftscentrifug eller mixer (jag har ingen centrifug och förklarar därför hur man gör med mixer).
4. Lägg alla ingredienser (bara hälften av vattnet) i mixern och kör runt tills alla bitar är borta. Om du inte vill ha den tjocka konsistensen så silar du juicen. Tryck då fruktköttet i silen så du får ut så mycket som möjligt av vätskan. 
5. Späd med mer vatten för att få den konsistens du önskar.
 
Följ oss gärna på instagram! Då ser du direkt när något nytt recept kommit in.
 

Wienerbröd med kola och hallon

Kategori: Kakor och godis

 
 
Ingredienser till 12 wienerbröd:
1 dl mjölk
en liten bit jäst (ca 15 g)
4 dl vetemjöl
1/4 dl strösocker
1 msk smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
 
200 g rumstempererat smör att kavla in
 
100 g karamelliserad mjölk
12 hallon
lite flingsalt
lite florsocker
 
Gör så här:
1. Blanda jästen i mjölken.
2. Blanda i övriga ingredienser och knåda länge och väl.
3. Låt degen vila i kylen i 30 min.
4. Kavla ut till en kvadrat som är ca 1/2 cm hög.
5. Bred på allt smör.
6. Vik ihop degen med alla sidor mot mitten.
7. Låt vila i kylen i 30 min.
8. Kavla ut till en rektangel, 24*32 cm, och vik den 2 gånger (kortsidorna mot mitten). Upprepa 2 gånger.
9. Kavla ut till en rektangel igen och skär i rutor, 8*8 cm.
10. Ta en ruta i taget och vik hörnen mot mitten och tryck till.
11. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
12. Lägg en klick karamelliserad mjölk på varje, ca 1 dryg tsk.
13. Sätt ett hallon på toppen och en gnutta salt.
14. Grädda i 11-13 min i 200 grader.
15. Sikta över florsocker vid servering.
 
Följ oss gärna på Instagram!
 
 
 

Filmjölksbröd med frön

Kategori: Bröd

 
Ingredienser till 1 bröd:
1 välmosad banan
5 dl filmjölk
1 msk flytande honung
1 dl havregryn
2 1/2 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
2 dl frön/kärnor (pumpa, lin, solros, melon)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
 
Gör så här:
1. Blanda alla torra ingtedienser.
2. Tillsätt övriga och blanda noga.
3. Häll upp i en brödform som är klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 50 minuter.
 
Brödet blir nästan ännu godare om man skivar det,  fryser in och tar upp ett par skivor och rostar till frukost.