Grillat på macka
Kategori: Grillat, Sås och röra
Ingredienser till 4 mackor:
4 mackor av något gott bröd (gärna stenugnsbakat)
1 msk smör
400 g kalkonfilé
12 gröna sparris
1 röd paprika
12 små kvisttomater
4-8 vårlök (beroende på storlek)
blandsallad
Dijonaioli (se recept nedan)
salt och grovmalen svartpeppar
1 msk rapsolja
krasse
Dijonaioli:
2 äggulor
ca 2 dl rapsolja
2-3 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
salt och grovmalen svartpeppar
Gör så här:
1. Lägg kalkonfilén i marinad. (finns recept i bloggen, kategori Blandat, Sussies goda kyckling))
2. Stek brödskivorna i lite smör.
3. Tvätta och dela grönsaker enligt bild nedan. Lägg på ett fat och ringla över olja och salta och peppra.
4. Gör dijonaiolin.
5. Grilla köttet först och lägg på grönsakerna på slutet.
6. Lägg brödskivan på tallrik, strö över sallad och lägg därefter på kött, grönsaker, dijonaioli och krasse så det ser snyggt ut.
Dijonaioli:
1. Dela på äggets gula och vita. Häll gulorna i en vispskål.
2. Ringla i lite olja i taget till gulorna och vispa noga.
3. Tillsätt dijonsenap, pressad vitlök, salt och peppar.
a n n i k a säger:
Bloggadress: http://blogofphoto.webblogg.se
Mums!